U bent hier

IDENTITA' GOLOSE 2017 - Milaan

‘Identità Golose’ is een congres gericht op vakmensen uit de horecasector en gastronomen. De beurs ging dit jaar door van 4 tot 6 maart. Het hoofdprogramma van het congres bestaat uit masterclasses en showcookings gegeven door Italiaanse en buitenlandse sterrenchefs.

Tijdens deze editie stond Lombardije centraal als gastregio. De eerste dag was gewijd aan ‘Dossier Dessert’. In Blue room 1 stond kaas en ijs centraal en Blue room 2 was gewijd aan natuurlijke smaken. De tweede editie van ‘Champagne’ ging door in de gele zaal met evenementen gewijd aan de combinatie van champagne met de creaties van grote chefs.

Op de tweede dag stond ‘Pasta’ en de ‘Nieuwe Italiaanse keuken’ centraal. En de derde dag stond in het teken van ‘Pizza’ en ‘Zee en Bergen’.

Verder werden er 103 betalende events georganiseerd, verdeeld over 4 zalen. Hierop kon het publiek topchefs zoals Davide Oldani, Carlo Cracco, Andrea Berton en vele anderen, aan het werk zien. Daarnaast kon het publiek deelnemen aan gratis showcookings die plaatsvonden in de expositiehall.

‘La scuola di Identità Golose’ organiseerde ook een aantal gratis proeverijen en showcookings om het publiek een kijkje achter de schermen van het werk van gekende chefs te bieden.

Nieuw dit jaar was ‘Identità Cocktail’, dit is de eerste lounge gericht op de wereld van de cocktails. Het welgevulde programma hield o.a. volgende events in: ‘Cocktail Marketing’, ‘Esperienza Vermouth’, ‘Cocktail Gourmet’, ‘Cocktail d’Autore’.

Sinds het ontstaan in 2005 is de beurs enorm gegroeid en vindt men ook edities van ‘Identità Golose’ in Londen, Shanghai, Chicago en New York.

16 maart 2017