U bent hier

Hostelco - Barcelona - 2016

Hostelco, Hotel & Restaurant Trade Show, vond plaats van 23 tot 26 oktober ll. De beurs werd georganiseerd door de Fira de Barcelona en FELAC, de Spaanse Federatie van verenigingen van fabrikanten van machines voor de horeca, grootkeukens en aanverwante industrieën, in samenwerking met FEHR, de Spaanse horeca federatie. Gelijktijdig met Hostelco vonden het Fòrum Gastronòmic en het Congreso de Restauración colectiva plaats, gericht op grootkeukens.

Aan de achttiende editie van Hostelco namen 560 exposanten deel, 11% meer dan in 2014, waarvan 28% internationale bedrijven, voornamelijk afkomstig uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Portugal. Kwamen aan bod: toebehoren en machines voor de horeca, tafelbestek en -servies, textiel en uniformen, machines en producten voor droogkuis, reinigingsproducten, software voor beheer en veiligheid. La Plaza, een corner voor brood- en banketbakkerij, patisserie en roomijs was dit jaar nieuw op de beurs.  

Hostelco 2016 ontving meer dan 50.000 professionele bezoekers, waarvan 11% buitenlanders, voornamelijk Italianen, Portugezen en Fransen. Ook de Spaanse bezoekers kwamen talrijker opdagen dan in 2014.

Er was geen FIT deelname aan Hostelco, wel twee Vlaamse exposanten met een eigen stand.

In Spanje is Hostelco de belangrijkste beurs voor de horecasector. Deze ondervindt de gunstige gevolgen van het nog steeds toenemende toerisme. Na de crisis lijkt er een ommekeer gekomen en dit optimisme was op de beurs voelbaar.

Voor Vlaamse fabrikanten van horecamachines die in Spanje afzet zoeken, is een bezoek aan Hostelco aan te raden. Voorlopig ontbreekt het de beurs nog wel aan internationale uitstraling.  

De volgende editie van Hostelco zal in Barcelona plaatsvinden in 2018.

27 oktober 2016