U bent hier

Het beste Italiaanse evenement rond aerospace is in Turijn

Italië staat wereldwijd op de zevende plaats wat betreft het belang in de lucht- en ruimtevaartsector. Dit is één van de economische sectoren waarin Italië kan streven naar wereldleiderschap.

Italië is de thuisbasis van de volledige toeleveringsketen van de ruimtevaartsector: van de bouw en exploitatie van draagraketten tot de bouw van satellieten, data acquisition vanuit de ruimte en het beheer van beelden en big data. Naast de grote spelers in de sector, zoals Thales Alenia Space en Telespazio, die beide deels eigendom zijn van Leonardo, zijn er ook gespecialiseerde sectoren waarin kleine of middelgrote bedrijven floreren.

De beste manier om de Italiaanse sector te verkennen is via de Aerospace & Defence Meetings (28-30 november 2023), die om de twee jaar in Turijn plaatsvinden. Geen expositieruimtes, maar een beurs die 100% op b2b-afspraken gefocust is. Deze matchmakingformule werd oorspronkelijk in Toulouse gecreëerd en wordt nu in meerdere aerospace hubs (zoals o.a. Seattle, Montréal en Turijn) gehanteerd.

Enkele key topics van de 2023 editie waren: duurzaamheid en green aviation, ruimtevaartecosysteem en lunar economy, cybersecurity, air mobilty en industrie 5.0.

Er liggen grote kansen voor Vlaamse firma’s die in de sector actief zijn. Voor meer info, verwijzen we u naar de links hieronder.

18 december 2023