U bent hier

Handel voeren met Vietnam? Een online gids van de EU helpt kmo’s op weg

De Europese Unie heeft een online gids opgesteld voor kmo’s die geïnteresseerd zijn in handel voeren met Vietnam.

In de gids worden thema’s als regelgeving in tarieven, quota’s en non-tarifaire barrières besproken, net als publieke aanbestedingen, intellectuele eigendomsrechten  en geschillenbeslechting. Maar ook meer praktische zaken worden toegelicht zoals e-commerce platformen in Vietnam en investeringsmodaliteiten.

Dit alles wordt gekaderd binnen het EU-Vietnam vrijhandelsakkoord dat sinds 2020 in werking is getreden. Dit akkoord faciliteert handel tussen de EU en Vietnam door onder andere het elimineren van tarieven, verlagen van belemmeringen op gebied van regelgeving en liberaliseren van de dienstenmarkt.

Vietnam is een van de snelst groeiende economieën ter wereld, en nergens ter wereld neemt de middenklasse sneller toe. Deze groei wordt gedreven voor een stijgende binnenlandse vraag, het succesvol aantrekken van buitenlandse investeerders en exportgroei. Daarnaast kent Vietnam ook een bijzondere hoge overheidsinvesteringen/bruto binnenlands product ratio: 39%. Kortom, een markt met bijzonder veel potentieel.

11 oktober 2023