U bent hier

Gastronomische beurs SIRHA - Boedapest

Sirha Boedapest is een van de belangrijkste voedselindustrie en horeca-vakbeurzen van Centraal-Europa die voor het laatst werd bijgewoond door deskundigen uit 35 landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, Tsjechië, Kroatië, Slowakije, Servië, Montenegro en Roemenië. Het regionale evenement biedt als belangrijkste internationale HoReCa en Retail Show, de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, professionele relaties op te bouwen en kennis te maken met de laatste trends in de sector. Daarenboven waren er competities waarbij de besten van de verschillende beroepen hun vaardigheden konden demonstreren.

Het tweejaarlijkse evenement trok tijdens de vorige editie 21.500 professionele bezoekers naar het HUNGEXPO Congres- en Expositiecentrum in Boedapest. Op basis van de voorlopige verwachtingen van de organisatoren en het aantal inschrijvingen zal er dit jaar een even indrukwekkende opkomst zijn.

In 2020 was Sirha Boedapest gastheer van prestigieuze evenementen zoals de Hongaarse finale van de kookwedstrijd Bocuse d'Or, de Sirha Boedapest Dessert Competition, het National Mass Catering Championship en de nationale finale van de internationale wedstrijd voor jonge koks, de Jeunes Chefs Rôtisseurs, die voor het eerst op Sirha Boedapest debuteerde.

Daarnaast werden op de vakbeurs talrijke conferenties en demonstraties gehouden en presenteerden meer dan 300 exposanten hun producten, diensten en innovaties op een oppervlakte van meer dan 30.000 vierkante meter. De internationale belangstelling werd duidelijk geïllustreerd door het feit dat bijna 30% van de exposerende bedrijven uit het buitenland afkomstig waren.

Dit jaar was ook het FIT-kantoor van Boedapest aanwezig als bezoeker, opvallend was daarbij dat de aankoopdirecteurs van de bedrijven op de meeste stands aanwezig waren als vertegenwoordiger van hun bedrijf.

U kunt meer informatie over de tentoonstelling vinden op volgende link: https://sirha-budapest.com/

Zie bijgevoegd het persmateriaal aangevuld met statistische figuren.

Het FIT-kantoor in Budapest verbindt u graag met de organisator van de beurs en helpt u om de deelname als exposant voor te bereiden voor de volgende editie.

10 februari 2020

Bijkomende informatie

SIRHA2020_sajtoanyag_EN.pdf (PDF – 603 kB)