U bent hier

Fruit Attraction 2019 - Madrid

Zoals elk jaar in de herfst (bij de start van het groenten en fruitseizoen), en dit voor de 11de keer, opende Fruit Attraction gedurende 3 dagen haar deuren in Madrid. Deze beurs is ondertussen een van de belangrijkste internationale vakbeurzen voor de groenten en fruit-sector. Dit jaar groeide de exposanten-oppervlakte met nog eens 10% aan en kon het event rekenen op deelnemers uit 130 landen, 1.800 exposanten en bijna 100.000 professionele bezoekers van over de hele wereld.

Alhoewel de gastlanden India en Singapore waren, ging de aandacht vooral uit naar de brexit. Ook werd aandacht besteed aan het commerciële conflict tussen de Verenigde Staten en China, de twee grootste wereldproducenten en exporteurs van groenten en fruit.

De Spaanse aanwezigheid vertegenwoordigde 65% van de totale exposanten. De belangrijkste troef van deze beurs was de diversiteit aan producten, met meer dan 92 soorten groenten en meer dan 120 soorten fruit. De beurs telde ook specifieke ruimtes voor biologische producten (Ecogarnic Market), voor technologische oplossingen (Smart Agro) en ook voor bloemen en planten (Flower Garden and Attraction). 70% van de producten bestond uit verse voedingsproducten, de rest waren industriële machines.

De beurs werd georganiseerd door IFEMA en FEPEX (de Spaanse federatie van producenten en exporteurs van fruit, groenten, bloemen en levende planten), en kon rekenen op de medewerking van ICEX, de nationale Spaanse exportorganisatie. Samen organiseerden ze tal van activiteiten en evenementen, zoals seminaries over de impact van de brexit in de groenten- en fruitsector (het VK is de derde exportmarkt voor Spanje). Het 'World Fresh Forum' was gewijd aan de studie van de fruitmarkt in China. 'Biofruit Congress' besprak dan weer de toekomst van de biologische markten.

30 Belgische bedrijven waren aanwezig op Fruit Attraction om zichzelf te promoten. Enkele toonaangevende multinationale Belgische bedrijven hadden er een grote stand. De stand van VLAM bracht 12 bedrijven uit Vlaanderen samen.

Meer info: https://www.ifema.es/en/fruit-attraction

28 oktober 2019