U bent hier

Franse Ankorstore snelst groeiende b2b-marktplaats van Europa

Sinds kort is het Franse Ankorstore de snelst groeiende b2b-marktplaats van Europa geworden. Het bedrijf is in 2019 door Nicolas D’Audiffret, Nicolas Cohen en Mathieu Alengrin opgericht. Sinds de oprichting hebben al 200.000 retailers en 15.000 merken zich aangesloten. De onderneming is actief in 23 landen en biedt ruim 1 miljoen producten aan.

Het bedrijf heeft recent 250 miljoen euro aan investeringen opgehaald, en dit heeft ervoor gezorgd dat de waarde van het bedrijf naar 1,75 miljard euro is gestegen. Deze investering zal gebruikt worden om zowel horizontaal als verticaal te groeien.

Verder willen de oprichters de platformtechnologie verbeteren, en het zo voor onafhankelijke merken en retailers makkelijker maken om met elkaar samen te werken. Dankzij de investering kan het bedrijf dit beter, sneller en in meer landen doen. Ankorstore is van plan zijn markt te vergroten, en heeft dit jaar nog plannen om kantoren in Italië en Spanje te openen.

Samenwerken met Ankorstore zal voor vele Vlaamse bedrijven voordelig zijn. Het Franse bedrijf heeft een snel groeiend en wereldwijd netwerk. Bovendien biedt de marktplaats beginnende/jonge merken de kans om hun producten gemakkelijk te verdelen in winkels in heel Europa.

11 januari 2022