U bent hier

FOOD EXPO 2018: de grootste voedsel- en drankenbeurs in Griekenland

Food Expo Greece is een jaarlijkse voeding- en drankenbeurs die plaatsvindt in de Metropolitan Expo in Athene. Het is de grootste Griekse beurs in zijn soort en één van de belangrijkste in Zuidoost-Europa. De cijfers liegen er niet om: 1275 Griekse en internationale bedrijven tekenden dit jaar present om aan de meer dan 72.000 bezoekers hun producten voor te stellen. De beurs heeft duidelijk aan populariteit gewonnen in vergelijking met de vorige editie toen 975 bedrijven 55.000 bezoekers mochten verwelkomen.

De beurs focust op verschillende productcategorieën zoals o.m. bevroren voeding, zuivelproducten, dranken, vlees, verpakking en zoveel meer. Naast Griekse topspelers als Creta Farms (vleesindustrie), Alfa (deegwaren), Loux (drankwaren) en Violanta (koeken) waren ook verschillende landen met een paviljoen aanwezig.

De vele exposanten en de grote hoeveelheid bezoekers tonen aan dat de voedings- en drankenindustrie een hot topic is in Griekenland. De Griekse voedingsindustrie is als grootste werkgever van het land goed voor 4% van het bbp en draait de op één na hoogste omzet in de industrie. Er zijn tal van mogelijkheden om meerwaarde te creëren in de sector, vooral omdat de belangstelling voor gezonde voeding, snacks en gemaksvoedsel blijft groeien. Vlaamse ondernemers kunnen dus niet alleen met hun producten de Griekse markt veroveren maar kunnen ook hun know how en innovatieve technologieën aanbieden.

16 maart 2018