U bent hier

Flowers Expo 2021 - Moskou

Tussen 14 en 16 september vond de internationale Flowers Expo plaats in Moskou. Dit is de jaarlijkse hoogmis voor al wie in Rusland actief is in de bloemen- en tuinbouwsector, inclusief uitrustingsgoederen en technologie. De 2021 editie werd zowel fysiek als digitaal georganiseerd. De sector heeft een knauw gekregen tijdens de gezondheidscrisis en de lokale consumptie is hiervan nog niet volledig hersteld. Dit blijft ook de prijzen onder druk zetten. 

In 2019 namen nog 456 bedrijven uit 30 landen deel, de 2021 editie kon rekenen op 200 exposanten uit 10 verschillende landen. De terugval is natuurlijk voornamelijk te wijten aan het nog steeds aanwezige coronavirus. Onder de buitenlandse deelnemers bevonden zich bedrijven uit Wit-Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Polen, Denemarken, Ecuador en 1 Belgisch bedrijf. 

Flowers Expo blijft dé plaats om een netwerk op te bouwen binnen de Russische horticultuursector want de beurs kan rekenen op bezoekers vanuit het hele land die contact willen leggen met leveranciers en producenten.  

27 september 2021