U bent hier

FIT bereikt recordaantal bedrijven met nieuwe Flanders International Business Weeks

Vandaag - maandag 11 september 2023 start de eerste editie van de Flanders International Business Weeks - #FIBW2023. Vlaamse bedrijven die inspiratie of een klankbord zoeken voor hun internationaliseringsplannen kunnen van 11 t/m 15 en van 25 t/m 29 september in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven advies inwinnen bij het wereldwijde netwerk van FIT. Ook de provinciale adviseurs en subsidiespecialisten van FIT staan er ter beschikking. 800 bedrijven nemen  al deel aan Flanders International Business Weeks, een record.
 

Groot succes

Er zijn 1.295 inschrijvingen over de 5 provincies heen. Een zeer hoog aantal, verklaard door het feit dat bedrijven meer dan één regio verkennen en met meerdere bedrijfsvertegenwoordigers deelnemen. Niet minder dan 800 Vlaamse bedrijven schreven zich in, een recordaantal in vergelijking met de Contactdagen en Exportbeurzen die FIT sinds 2002 organiseert. Samen boekten ondernemers tijdens de Flanders International Business Weeks maar liefst 2.795 afspraken met een specialist uit het FIT-netwerk. Nooit eerder regelde FIT zoveel individuele afspraken tegelijkertijd.
 

Trends

  • De meerderheid van de ingeschreven bedrijven heeft een kmo-profiel.
  • 107 van de 800 bedrijven zijn nieuwe FIT-klanten.
  • Er zijn 1.893 registraties voor seminaries inzake internationalisering en innovatie.
  • De meest succesvolle seminaries met focus op Europa zijn ‘Succesvol zakendoen in Duitsland: tips en tricks” (241 deelnemers), ‘Handel met het VK sinds de Brexit’ (154 deelnemers), ‘De economische diversiteit van Centraal- en Oost-Europa: voorbij stereotypen’ (150 deelnemers),  ‘De heropbouw van Oekraïne: kansen en uitdagingen’ (128 deelnemers) en ‘Aan- en afraders voor een succesvolle toetreding tot de Zuid-Europese markt’ (89 deelnemers).
  • De meest succesvolle seminaries met focus op niet-Europese markten zijn ‘Pitching for the stars: hoe de VS-markt veroveren’ (165 deelnemers), ‘De groeiende entertainmenthubs in het Midden-Oosten: hoe betreedt u deze innovatieve markt?’ (55 deelnemers), ‘Kansen en uitdagingen voor kmo’s in Afrika’ (55 deelnemers), ‘Bedrijfscultuur in Zuid- en Zuidoost-Azië’ (49 deelnemers) en ‘Zakendoen in India: belangrijkste aspecten’ (47 deelnemers).

Met de eerste editie van de Flanders International Business Weeks  slaagt FIT in zijn opzet: zich met unieke exportondersteuning sterker positioneren en klanten (her)ontdekken.

De nieuwe formule van de Flanders International Business Weeks is een succes. Ze is opgezet vanuit de visie naar meer focus en impact, meer synergie en meer kennisopbouw. FIT bereikt een recordaantal van 1.295 inschrijvingen en 800 bedrijven. Hun voorkeuren inzake afspraken en seminaries getuigen van veel internationale ambitie en van gereedheid om hun exportmarkten verder te diversifiëren.

Joy Donné - CEO Flanders Investment & Trade


Inschrijvingen voor week 2 nog open

Inschrijven kan nog tot 18 september 2023 voor de week van 25 t/m 29 september waarop de landenexperten en technologieattachés uit de kantoren in Zuid-Europa, Noord-Europa en Centraal- en Oost-Europa aanwezig zijn in de provincies. De inschrijvingen voor week 1 van 11 t/m 15 september - met focus op regio's Oost-Azië, Zuidoost-Azië en Oceanië, Afrika & Midden-Oosten en Amerika - zijn afgesloten.  

Meer info

11 september 2023