U bent hier

Feria del Mueble Zaragoza - FMZ

De zesde editie van de meubelbeurs van Zaragoza, die plaats vond van 24 t/m 27 januari 2018, heeft dit jaar alle verwachtingen overtroffen. De beurs groeide niet alleen in aantal deelnemende bedrijven, 645 merken (+13%), het aantal buitenlandse exposanten verdrievoudigde en de expositie-oppervlakte werd dankzij de opening van een elfde paviljoen met 8% uitgebreid. Het aantal bezoekers van de vorige editie in 2016 werd ruim overtroffen en bedroeg 48.200 professionelen, waaronder klanten uit Portugal, Frankrijk, Rusland, Mexico, Marokko en ook België.

Voor de Spaanse meubelsector is FMZ dé beurs bij uitstek. De aanwezigheid van Portugese, Italiaanse en Franse  exposanten, en evenals de internationale beursbezoekers hebben zowel voor de Spaanse producenten als voor hun internationale tegenhangers een bijzondere toegevoegde waarde. De internationale belangstelling voor FMZ zit in de lift.    

Dat deze editie ook sterk op design en nieuwe technologieën heeft ingezet, verdient zeker vermeld te worden. Nieuwe productlijnen en materialen, comfort en design gebaseerd op technologie – het beste voorbeeld ervan is terug te vinden in de sector slaapcomfort: intelligente matrassen die mits een app en een armbandje voor de gebruiker de kwaliteit van de slaap meten. Innovatie en aandacht voor het milieu tijdens het productieproces tonen aan dat FMZ zich heeft kunnen aanpassen aan de eisen van een snel evoluerende markt en veeleisende consumenten.

Het noorden van Europa is op FMZ nog niet sterk vertegenwoordigd maar voor het Zuiden van Europa is deze beurs toonaangevend. Voor Vlaamse meubelfabrikanten is FMZ allicht nog ietsje te conservatief, hoewel design nu toch wel aan de orde was. Smaak is koop en smaken verschillen in Spanje en Vlaanderen. Toch is voor Vlaamse bedrijven die voeling willen krijgen met de Spaanse meubelsector/meubelmarkt een bezoek zeker aangewezen.

2 februari 2018