U bent hier

Extra steunmaatregelen: Reboot your export

In ons Corona Exit-plan vormt het ‘Reboot your export’-pakket een belangrijke pijler. Via deze steunmaatregel kunnen Vlaamse kmo’s tegen lagere kosten en verbeterde betalingsvoorwaarden deelnemen aan FIT-groepsstanden op internationale (vak)beurzen of niche-evenementen.

Vakbeurzen staan doorgaans met stip genoteerd in de agenda van exporteurs. Logisch ook: op korte tijd en onder één dak ontmoeten deelnemers alle relevante spelers. Op toonaangevende beurzen komen die bovendien uit alle hoeken van de wereld. Zo betekent een deelname aan een beurs vaak het begin van internationale expansie.
 

Lagere deelnameprijzen voor FIT-groepsstanden

Omdat beursstanden erg gegeerd en vaak ook duur zijn, organiseert FIT groepsstanden voor Vlaamse kmo’s tegen een voordelig tarief op de meest relevante vakbeurzen wereldwijd. Deze gunstige tarieven dalen nu aanzienlijk dankzij het ‘Reboot your export’-pakket, omdat FIT tijdelijk een hoger percentage van de kosten voor zijn rekening neemt. 

Dankzij extra middelen voor de Vlaamse overheid kan deze vorig jaar ingevoerde steunmaatregel worden verlengd en zal dus ook een lager tarief worden aangerekend voor de vakbeurzen die plaatsvinden in 2022. 

Vlaamse kmo’s die deelnemen aan een FIT-groepsstand op een internationale vakbeurs of niche-evenement hoeven zelf niets te doen om te genieten van deze maatregel. Per actie brengen we de deelnemers op de hoogte van de nieuwe tarieven en vervangen we de ‘oude’ prijzen op het contract. De tijdelijke korting wordt meteen verrekend bij de facturatie. Gaat het over een vakbeurs die nog niet of net is opgestart, dan tekenen de deelnemers meteen het contract op basis van de verlaagde tarieven.
 

Verbeterde betalingsvoorwaarden

Ook onze betalingsvoorwaarden passen we tijdelijk aan. Zo kunnen Vlaamse ondernemingen tijdelijk (tot eind 2022) de helft voor aanvang van de FIT-actie betalen en de resterende helft 60 dagen erna. Diezelfde maatregel geldt ook voor de FIT-groepszakenreizen.
 

Samen rebooten we uw export!

Met deze maatregelen willen we alvast één belangrijke drempel wegnemen voor Vlaamse kmo’s die (willen) exporteren. Heeft u nog corona-gerelateerde vragen, stel ze via exportadvies-corona@fitagency.be.

19 juni 2020