U bent hier

Exposanità 2018 - Inzicht op de Italiaanse gezondheidszorgsector

Alhoewel de cijfers niet kunnen vergeleken worden met die van de beurs Medica te Düsseldorf, is Exposanità (18-21 april) te Bologna toch een salon dat hoog op de agenda moet staan van de Europese bedrijven die actief zijn in de medische sector. Deze beurs is sterk georiënteerd op de recentste technologieën van de medische sector die een oplossing moeten bieden voor de verschillende uitdagingen van de Italiaanse gezondheidszorg, zoals de vergrijzing van de bevolking, de assistentie aan gehandicapten en het combineren van technologische innovaties met krappe begrotingen.

Het gamma geëxposeerde producten is zeer breed: apparatuur voor spoedeisende hulp, elektrische en manuele rolstoelen, vervoermechanismen, speciale inrichtingen van auto’s, motors en fietsen, trapliften, zorgkleding, apparatuur en instrumenten voor fysiotherapie en orthopedie, sportuitrusting, fitnessuitrusting, speciale schoenen, ziekenhuisinrichting, medische apparatuur en toestellen (alle afdelingen: chirurgie, cardiologie, pulmonologie, enz.).

En de cijfers tonen dat de beurs meer en meer gewaardeerd wordt: meer dan 36.000 bezoekers (+13% in vergelijking met 2016) hebben Exposanità bezocht. Ook opvallend is het aantal aanwezige exposanten (678) en de congressen (318) die dit jaar op de beurs plaatsvonden.

23 mei 2018