U bent hier

Expoferroviaria - Milaan

Nieuwe locatie en nieuwe recordtoeloop voor Expoferroviaria. Na enkele edities in het beurscomplex Lingotto te Turijn, vond de belangrijkste Italiaanse beurs voor de spoorsector dit jaar voor het eerst in Milaan plaats. Het evenement trok van 3 tot en met 5 oktober ruim 8.000 bezoekers, met een flinke toename in vergelijking met de toeloop (5.500 mensen) van vorig jaar. Het internationale profiel van Expoferroviaria werd door de aanwezige vaklui bevestigd: 13% van de bezoekers kwam uit 59 buitenlandse landen, en de organisatoren mochten enkele spoordelegaties ontvangen uit Albanië, Tanzania, Vietnam, Kroatië, Zuid-Afrika en Macedonië.

Een groot succes was ook het nieuw initiatief van de beurs: een bezoek aan Trenord Fiorenza, treinstelplaats van de regionale spoormaatschappij. Hier werd het nieuwe treinmodel van Alstom (Pendolino Evo) en de locomotor EffiShunter 1000 van CZ Loko officieel voorgesteld. Ongeveer 500 mensen kregen de kans en bezochten de stelplaats via een speciaal inkomkaartje. Op de beurs zelf was een mock-up (schaal 1:1) te zien van de nieuwe "Pop" trein voor het regionaal vervoer die Alstom voor de Italiaanse spoorwegen zal produceren.

Op Expoferroviaria waren 305 exposanten aanwezig uit 19 landen, met 86 nieuwe bedrijven en 71 firma's uit Lombardije. Enkele bekende namen: de reeds vermelde Alstom, maar ook Bombardier Transportation, Knorr-Bremse Rail Systems, Voith Turbo, British Steel, Hitachi Rail, Vossloh AG, Faiveley Transport en Wabtec Company.

Dankzij een samenwerking met ICE, het Italiaanse agentschap voor buitenlandse handel, werden verschillende B2B-afspraken georganiseerd in het kader van de beurs tussen Italiaanse en buitenlandse operatoren.

Tijdens de beurs werden interessante conferenties gehouden, bijvoorbeeld over de internationalisering van de Italiaanse spoormarkt of de oplossingen en mogelijke investeringen ten opzichte van het verhoogde regionaal treinverkeer.

De volgende editie van Expoferroviaria zal opnieuw in Milaan plaatsvinden van 1 tot en met 3 oktober 2019.

2 januari 2018