U bent hier

EXPO Ferroviaria Milaan: het spoor als essentieel herstelelement

EXPO Ferroviaria is de enige b2b-beurs in Italië die uitsluitend aan de spoorwegindustrie is gewijd. Het evenement brengt bedrijven samen die zich zowel op de binnenlandse markt richten als op zoek zijn naar buitenlandse klanten. De 10e editie van de beurs, die in het beurscomplex FieraMilano plaatsvond, verwelkomde 188 exposanten uit 14 verschillende landen. De aanwezige firma's waren actief in alle aspecten van de spoorwereld, bv. rollend materieel voor passagiers en vracht, spoor- en infrastructuur, veiligheids- en IT-systemen, sein- en besturingssystemen.

In Italië is begin 2021 het PNRR - Piano Nazionale Ripresa e Resilienza (Nationaal herstel- en veerkrachtplan) gelanceerd. Dit is het document dat de Italiaanse regering heeft opgesteld om uit te leggen hoe zij de middelen van NextGenerationEU denkt te beheren. Twee van de zes hoofdopdrachten van het plan hebben betrekking op duurzame infrastructuur en mobiliteit, onderwerpen die centraal stonden tijdens de seminaries die op de beurs werden georganiseerd: men moet in de spoorwegsector investeren om naar de versnelling van het netwerk te streven, zowel voor reizigers als voor goederen. Ook essentieel zijn het voltooien van de TEN-T-spoorwegcorridors; het versterken van knooppunten, spoorlijnen en regionale netwerken; het overbruggen van de infrastructuurkloof tussen het Noorden en het Zuiden van het land.

De strategie van de organisator MacBrooks Exhibitions is ambitieus: de spoorsector in heel Europa bevorderen. Naast de Italiaanse vakbeurs worden ook SIFER (Frankrijk), Railtex en Infrarail (VK) georganiseerd. De volgende editie van EXPO Ferroviaria is voor september-oktober 2023 gepland.

30 september 2021