U bent hier

"EU Global Gateway" economische missie naar Guyana

De EU organiseert van 20 tot 22 november, in het raam van haar “EU Global Gateway programma”, een groepszakenreis naar Guyana, een klein land in Latijns-Amerika maar één van de snelst groeiende economieën ter wereld. Belgische bedrijven, zowel kmo’s als grote bedrijven, uit de sectoren landbouw, bosbouw, infrastructuur, hernieuwbare energie, de gezondheidszorg en toerisme worden uitgenodigd om aan deze missie aan te sluiten.

Organisatie

De economische missie wordt georganiseerd in samenwerking met Trade Promotion Europe, de Private Sector Commission, G Invest (Guyana Office for Investment), GCCI (Georgetown Chamber of Commerce & Industry), AIPA (Caribbean Association of Investment Promotion Agencies) en GMSA (Guyana Manufacturing & Services Association).

Programma

Het programma bestaat uit sectorale infosessies, business meetings en sectorgerichte groepsbezoeken.

  • Maandag 20 november 2023 Seminarie over de projecten en zakendoen in Guyana voor de verschillende sectoren met aansluitend een netwerksessie.
  • Dinsdag 21 november 2023 Business meetings
  • Woensdag 22 november 2023 Groepsbezoeken en bijkomende business meetings

Doelgroep

De missie focust zich voornamelijk op Europese ondernemingen actief in landbouw, bosbouw, infrastructuur, hernieuwbare energie, toerisme & eco-toerisme en de gezondheids- en farmaceutische sector. Meer info over deze sectoren in Guyana vindt u in bijgevoegde presentatie.

Door de kwaliteit en de hoogwaardige, innovatieve en betrouwbare producten en dienstverlening die Europese bedrijven kunnen aanbieden, bestaat er lokaal een grote interesse in het Europees aanbod.  

Waarom Guyana?

Guyana is de snelst groeiende economie ter wereld met een indrukwekkende groei van het BBP in 2022 (62,3%) en voorspellingen voor verdere groei (37,2%) in 2023. Het land heeft een doordacht economisch plan, waarbij publieke en private sectorpartners samenwerken om de ontwikkeling over het hele land te bevorderen. Het land heeft ook een financieel plan uitgewerkt voor zijn inkomsten uit olie en gas, wat de financiële stabiliteit op lange termijn waarborgt.

Verder speelt Guyana een leidende rol in voedselveiligheid, gezondheid en andere sectoren in de Caraïbische en Amazoneregio, wat kansen biedt voor investeringen.

Hotel van de missie

The Ramada Princess Hotel in Georgetown.

Maximum aantal deelnemers

35, bij voorkeur bedrijven uit voornoemde sectoren.

Bedrijven met internationale ervaring in andere sectoren worden niet per uitgesloten; zij mogen  via de website contact opnemen voor meer info om zo te bepalen of deelname relevant is.

Prijs

Deelname aan deze missie is gratis (bv bepaalde lunches, koffie breaks, transport voor bepaalde bezoeken … ) worden door de organisatie betaald.

Vluchten, hotelovernachtingen, resterende maaltijden en persoonlijke uitgaven zijn ten laste van de deelnemer.

Richtprijs hotel: USD 122 (incl. ontbijt en internet, exclusief taksen)

Meer info nodig?

Meer info over de missie en de sectoren vindt u in onderstaande pdf en op de website, via dewelke u zich ook kan inschrijven. 

14 september 2023