U bent hier

Esprit Meuble 2016 in Parijs

Esprit Meuble is een professionele nichebeurs voor meubels in Parijs en dé plaats om aankopers van Franse meubelketens te ontmoeten. Er komen minder internationale aankopers naar deze beurs. De Vlaamse standhouders waren zeer positief over de resultaten, maar vonden het wel een 'dure' beurs, gelet op de kostprijs per m² voor een stand. Het is voor de bezoekers een comfortabele beurs, met gratis koffie, croissants, wijn, fruit, aangeboden op verschillende hoeken van de beurs.

De beurs bestrijkt vooral het middengamma. De stijl van de meubels is modern, met strakke lijnen in gedekte kleuren van grijs, beige, bruin, oudroze, groen….. Veel stressless banken en fauteuils, waar comfort de primeur heeft. Een belangrijk deel van de beurs was tevens gewijd aan bedden en matrassen, slaapbanken en slaapkamers. De landen Portugal, Spanje en Italië waren ruim vertegenwoordigd.

Deze 5de editie trok 10.000 bezoekers, met een groei van 16% in vergelijking met 2015. De buitenlandse bezoekers waren goed voor 18% van dit totaal.

De beursorganisatoren hadden verschillende circuits uitgezet voor bv. horeca-aankopers, designmeubels, originaliteit en ook intelligente meubels. Elke dag werden er een aantal workshops georganiseerd rond het thema marketing,

Volgende editie vindt plaats van 2 t/m 5 december 2017 in Parijs Porte de Versailles in de hallen 7.1 en 7.2.

20 december 2016

Bijkomende informatie