U bent hier

E.Leclerc versterkt positie op Luxemburgse markt met overname van hypermarkten en supermarkten van de Groep Louis Delhaize

In een strategische zet om zijn aanwezigheid op de Luxemburgse markt te vergroten, heeft de Franse supermarktketen E.Leclerc aangekondigd dat het twee hypermarkten en 25 supermarkten van de Groep Louis Delhaize in het Groothertogdom Luxemburg zal overnemen. De overname, gepland voor het derde trimester van 2023, zal E.Leclerc onmiddellijk de derde grootste speler in de Luxemburgse detailhandelssector maken, na Cactus en Delhaize. De stap komt een week nadat de Groep Louis Delhaize in Frankrijk een andere belangrijke verkoop had aangekondigd aan de groep Carrefour.

De overname omvat twee hypermarkten, gelegen in Foetz en Bertrange, en 25 supermarkten verspreid over het hele land, van Esch-sur-Alzette tot Wiltz. Hoewel het exacte overnamebedrag niet openbaar is gemaakt, zal de transactie naar verwachting tijdens het derde kwartaal van 2023 worden afgerond. Een positief aspect van deze overname is dat alle 1.200 werknemers van de Groep Louis Delhaize in Luxemburg hun banen zullen behouden, zoals E.Leclerc heeft gegarandeerd.

Met de nieuwe overname kan E.Leclerc profiteren van synergieën door de winkels te bevoorraden via de aankoopcentrale van E.Leclerc in de Franse regio Grand-Est. Deze strategische aanpak zal naar verwachting de operationele efficiëntie verbeteren en de klantenservice versterken. Als gevolg hiervan zal de Franse supermarktgigant een breed scala aan producten en diensten kunnen aanbieden aan Luxemburgse consumenten, met het oog op het vergroten van hun marktaandeel.

Met de verwerving van deze hypermarkten en supermarkten in Luxemburg, zal E.Leclerc zich steviger vestigen in de retailsector en rechtstreeks concurreren met gevestigde spelers zoals Cactus en Delhaize. Deze ontwikkeling zal naar verwachting de concurrentie op de Luxemburgse markt intensiveren, wat uiteindelijk gunstig kan zijn voor consumenten, die kunnen profiteren van een breder scala aan producten en concurrentiële prijzen.

De overname van hypermarkten en supermarkten van de Groep Louis Delhaize is een strategische zet voor E.Leclerc om zijn aanwezigheid in Luxemburg te versterken. Door de overname wordt E.Leclerc onmiddellijk een belangrijke speler in de Luxemburgse detailhandelssector, waardoor de concurrentie wordt vergroot en consumenten profiteren van meer keuzes en mogelijk lagere prijzen. Met de inzet om alle werknemers te behouden en te investeren in synergieën, lijkt E.Leclerc goed gepositioneerd om zijn activiteiten in het Groothertogdom met succes uit te breiden.

25 juli 2023