U bent hier

Eerste offshore windenergiepark in Italië in 2018

Het startschot voor het eerste offshore windpark in Italië is gegeven. De gekozen plaats is Taranto, waar het project “Beleolico” tien maxiturbines zal installeren. Het totale nominale vermogen bedraagt 30MW, waarbij elke turbine een vermogen van 3MW heeft. De aanvang van de energieproductie wordt voorzien voor de herfst van 2018.

Het offshore windpark, gelegen bij de haven van Taranto in Zuid-Italië, zal kunnen rekenen op vier turbines die langs de dokken geplaatst worden en op zes turbines verder in de haven. De geplande jaarlijkse energieproductie voor het windpark wordt geschat op 80GWh.

Belenergia beheert het project samen met dochteronderneming Beleolico srl. De tien turbines zijn afkomstig van Senvion 3.0M122, het bedrijf dat de komende 25 jaar ook voor het onderhoud van de masten zal zorgen. De masten hebben elk een hoogte van 100 meter en een nominaal vermogen van 3MW. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2018, terwijl al wordt aangegeven dat in de herfst van datzelfde jaar de installatie voltooid zal zijn. De installatie vindt plaats op de zeebodem, op een diepte tussen de vier en achttien meter.

18 december 2017