U bent hier

Dometex Asia / China Floor fair 2023

Met de hervatting van de wereldwijde zakelijke uitwisselingen luidde deze tentoonstelling de terugkeer in van exposanten en kopers in binnen- en buitenland na een afwezigheid van 3 jaar. Wereldwijde vloermaterialenprofessionals herenigd in Shanghai ter gelegenheid van DACF. Het tentoonstellingsterrein was vol met mensen, exposanten en kopers kwamen hier met enthousiasme en koesterden de mogelijkheid van face-to-face communicatie en onderhandeling. We waren verheugd om de volledige terugkeer te zien van veel toonaangevende merken in de branche, wat aantoont dat DACF nog steeds een belangrijk handelsplatform is voor wereldwijde vloermaterialen.

Om buitenlandse kopers te helpen snel terug te keren naar de Chinese markt, bood de organisator hulp bij conferenties en diensten ter plaatse. Er werd gemeld dat meer dan 100 buitenlandse topkopers werden ontvangen voor face-to-face onderhandelingen en zakelijke afstemming met ondernemingen. Ook het aantal binnenlandse publieksgroepen overtrof voorgaande jaren ruimschoots.

DACF is al jaren een uitstekend platform voor de lancering van nieuwe vloermaterialen. We hebben die nieuwe producten gevonden, zoals polymeerhars anti-collision wallboard, digitaal bedrukte massief houten sportvloer, klasse A brandwerend kunst digitaal wandpaneel, commerciële rubberen en pvc-vloeren, veerkrachtige kwartsvloeren, enz.

Buitenlandse vloermerken zoals Toscano, Hakwood, Ravaioli Legnami, Unikolegeno, Mopar, POZGAJ, Weitzer Parkett, GIANT, BuimaArtdeco, Välinge, Del Curto, PYRAM, toonden nieuwe producten op de beurs, vertegenwoordigd door hun agent.

Wat tapijtproducten betreft, vonden we meer lokale merken en producten gemaakt in Turkije, Iran en India dan geïmporteerde producten uit Europa. Er is ons verteld dat de kwaliteit van lokaal gemaakt tapijt de afgelopen jaren sterk is verbeterd nadat lokale producenten hoogwaardige vezels uit Europa hebben geïmporteerd. Dit resulteerde in moeilijkheden voor de distributie van geïmporteerde tapijtproducten.

Vlaamse bedrijven die deelnemen aan DACF zijn onder andere: CIRANOVA, EOC Polymers, LABECO, Unilin Technology, i4F Licensing en Lamett. Exposanten waren over het algemeen tevreden over de beurs van dit jaar, voor de goede organisatie van bezoekers en groepskopers. Bedrijven kregen veel aanvragen en versterken de band met bestaande klanten, wat het vertrouwen in de markt terugbracht.

3 augustus 2023