U bent hier

Designbeurs NorthModern in Kopenhagen

NorthModern is de grootste designbeurs in Denemarken en vindt 2 maal per jaar plaats in het Bella Center in Kopenhagen. Deze vakbeurs is relatief nieuw, maar groeit ieder jaar. Oorspronkelijk lag de nadruk op Deens en Scandinavisch design, maar sinds 2015 probeert de beursorganisator meer en meer internationaal design aan te trekken. In 2015 waren al verschillende buitenlandse designers aanwezig en tijdens de editie in januari 2016 was het aantal buitenlandse exposanten fel toegenomen. Zo waren er een hele reeks designers uit België aanwezig als exposant. De vakbeurs wordt voornamelijk bezocht door Scandinavische inkopers en eigenaars van designwinkels. Dit jaar waren ook veel professionele bezoekers uit andere Europese landen aanwezig. Cijfers over het aantal bezoekers en exposanten werden niet door Bella Center gepubliceerd.

Producten

Meubelen, verlichting, decoratieve voorwerpen, gebruikskunst, textiel en in zeer beperkte mate juwelen.

Evolutie van de designmarkt en van de designbeurs

De designbranche is één van de branches in Denemarken die het meest geleden heeft door de crisis. Vooral de verkoop van meubelen werd zwaar getroffen. Maar sinds 2015 is er een positieve ontwikkeling te zien op de Deense designmarkt. De Deense consumenten hebben meer geld ter beschikking. Zo hebben de belangrijkste meubelketens meegedeeld dat de verkoop van meubelen en wooninterieur in Denemarken stijgt.

Vanaf 2017 zal de NorthModern slechts 1 maal per jaar plaats vinden. In 2017 zal dit van 9 tot en met 11 mei zijn.

Aanbevelingen

Vooraleer aan de designbeurs als exposant deel te nemen is het een goed idee om de designbeurs te bezoeken. Op die manier krijgt u een beeld van welke bedrijven zich met welke designproducten profileren, alsook van de trends op de Deense (en Scandinavische) markt.

Bella Center is zeer geïnteresseerd om zoveel mogelijk internationale designers en designbedrijven als exposanten aan te trekken. Indien u geïnteresseerd bent, kan ons kantoor in Kopenhagen u met de juiste persoon voor de Benelux-markt in contact brengen.

Als exposant is het belangrijk om op voorhand relevante designwinkels, designdistributeurs e.d. er attent op te maken dat u aanwezig zal zijn. FIT-Kopenhagen kan u nuttige informatie verstrekken. Denen zijn over het algemeen niet bereid om op voorhand een afspraak te maken, maar ze zullen misschien wel eens langs komen op de beurs.

Wees 'actief' op uw stand en wek de interesse van de bezoekers. Vele Deense bezoekers hebben niet de gewoonte om de exposanten rechtstreeks aan te spreken en zullen misschien eerder geneigd zijn om een brochure mee te nemen.

Volgende editie

Van 18 tot en met 20 augustus 2016

11 maart 2016