U bent hier

De voedselverwerkende sector in India - Kansen en uitdagingen

De Indiase regering heeft een aantal focussectoren gedefinieerd die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het land. Deze sectoren werden gekozen op basis van de geografische, infrastructurele, productie-, binnenlandse consumptie en technologische voordelen die India in deze gebieden zou hebben. Een van deze sectoren is voedselverwerking en bewerkte voedingsproducten.  

De snelle verstedelijking, het stijgende beschikbare inkomen, de grotere beschikbaarheid van voedingsproducten en het toegenomen bewustzijn van veiliger en gezonder voedsel hebben geleid tot een verandering in de consumptiepatronen in heel India. Naarmate meer mensen naar stedelijke gebieden trekken, is er een verschuiving in de vraag naar voedingsmiddelen. Primaire verwerkte voedingsmiddelen worden vanwege het gemak, de tijdsbesparing bij het koken, gezondere opties, enz, vervangen door meer verwerkte producten.

Segmenten zoals kant-en-klare-voeding en bevroren/gekoelde levensmiddelen hebben een enorme groei doorgemaakt. Verwerkte levensmiddelen zoals kaas, yoghurt en koekjes worden basisproducten in het land. Hoewel India een van de belangrijkste landbouwproducenten ter wereld is, blijft zijn aandeel in de voedselverwerking aanzienlijk achter en zal het alleen maar sneller groeien door de veranderende demografie, verstedelijking, consumentenpatronen, enz.

Het rapport van Nexdigm in samenwerking met FICCI (Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry) werpt een licht op de huidige sterktes en uitdagingen in de sector, recente en opkomende trends in de belangrijkste subsectoren, een overzicht van de stimuleringsmaatregelen, inzichten van industrie-experts over de toekomst van de sector en nog veel meer.

21 september 2022

Bijkomende informatie