U bent hier

De Poolse stad Łódż heeft ambitieuze plannen

De Poolse stad Łódż, die in het centrum van Polen gelegen is, staat voor belangrijke uitdagingen. Om aan dit oud industrieel centrum zijn vroegere glans terug te geven, wordt hard gewerkt aan de stadshernieuwing. Honderden gebouwen zijn inderdaad vervallen en moeten gerenoveerd worden. Tussen 2014 en 2020 zal meer dan 2 miljard PLN (ca. 500 miljoen euro) in de renovatie van de stad geïnvesteerd worden.

Łódż is ook kandidaat om de 'kleine' Expo 2022 te organiseren en kiest hiervoor als centraal thema de 'hervitalisering van stadswijken'. Het dossier voor de kandidaatstelling wordt voorbereid in samenwerking met Deloitte.

Het terrein dat voor de expo wordt voorzien, bevindt zich in het centrum van de stad, meer bepaald in de wijk van het nieuw centrum (tussen ul. Piotrkowska, ul. Narutowicza en ul. Tuwima). Het is de bedoeling om zowel gebruik te maken van bestaande gebouwen als van faciliteiten die naderhand voor zowel kantoor- als residentieel gebruik kunnen dienst doen. Ook wil men profiteren van de nieuwe transportinfrastructuur (station Łódż Fabryczna) en van 2 mooie parken als recreatiezone (3 mei en Baden-Powell).

Er is nog niet heel veel informatie hierover beschikbaar, maar we kunnen wel verwijzen naar volgende links:

http://lemog3d.blogspot.be/2016/01/expo-2022-lodz-ou.html

http://www.expobids.com/2022-2023.htm (persartikels in het Pools).

6 april 2016

Bijkomende informatie

Presentatie Lodz (PDF – 5 MB)
New center Lodz (PDF – 5 MB)