U bent hier

'Crain's Business of Startups' - tips voor start-ups in New York

'Crain’s Business of Startups' is een jaarlijks seminarie dat focust op het verzamelen van informatie voor start-ups. Hun doel is start-ups de nodige ‘tools’ te geven om te kunnen groeien tot succesvolle bedrijven. Crain’s wil NYC start-ups alert maken voor een aantal valkuilen, maar hen terzelfder tijd ook bewust maken van initiatieven op staatsniveau en federaal niveau (zoals de Small Business Services) die hen kunnen verder helpen.

'Crain’s Business of Startups' vond plaats in de vorm van een panelgesprek, gemodereerd door Matthew Flamm (Senior Reporter, Crain's New York Business). Hieronder vindt u een aantal interessante weetjes en statements over het leven van een start-up in New York en ook informatie over wat 'Small Business Services' voor NYC start-ups kan betekenen.

Panelleden:

  • Howard Lerman - Yext
  • Rachel Shechtman - Story
  • Adam Schwartz - Cornell startup
  • Gregg Bishop - NYC Department of Small Business Services 

Over het algemeen geldt dat hoe jonger bedrijven zijn, hoe meer jobs ze zullen creëren. Maar we merken wel dat de groei aan nieuwe bedrijven sinds het jaar 2000 daalt. (Matthew Flam, Senior Reporter Crain’s New York Business).

De grootste uitdaging bij het uitbouwen van een zaak is de juiste balans te vinden in de ‘product market fit’: de markt moet openstaan voor het product. Om zich klaar te stomen om toe te treden tot de markt, moeten de sterktes en zwaktes van de oprichters en teamleden erkend worden. Ook de rol van de CEO ondergaat voortdurend veranderingen in de eerste fases van het bedrijf (Howard). Het is belangrijk om er bewust van te zijn dat niet iedereen de kwaliteiten heeft om CEO te zijn: je moet je bewust zijn van jouw persoonlijke beperkingen (Adam).

Kleine bedrijven/starters kunnen rekenen op de hulp van het 'NYC Department of Small Business Services (NYC SBS)'. Bij het oprichten van een bedrijf kan het soms problematisch zijn om aan voldoende kapitaal te raken. De NYC SBS kan zowel helpen bij het zoeken naar kapitaal alsook helpen bij het uitwerken van een strategie. Naast het zoeken van investeerders (VC’s) heeft de SBS een netwerk van 40 kredietverstrekkers, die voor leningen kunnen zorgen (Gregg).

Het is belangrijk de juiste keuze te maken bij het vergaren van kapitaal. Als het de bedoeling is een miljardenbedrijf op te richten, zijn VC’s de beste keuze (Howard). Als het de bedoeling is een familiebedrijf op te richten, blijf je daar beter van weg (Gregg). Nog een optie kan zijn om geld te lenen bij familie of vrienden (Rachel).

De huurprijzen in New York liggen zeer hoog en zijn voor beginnende bedrijven zeker een uitdaging. Soms moet je een grote waarborg betalen, enkele maanden huur op voorhand, moet je toezeggen op een extra lange huurtermijn, enz. Overheidsinstanties kunnen je helpen om hier je weg in te vinden (Howard). Mensen die hun dromen volgen in NY worden vaak geconfronteerd met praktische zaken zoals ‘legal issues’ en huurcontracten, maar ze kunnen hier net leunen op de overheidsinstanties om de juiste beslissingen te nemen wat betreft de locatie, hoe een buurt evolueert, hoe toegankelijk de buurt is, … Maar let op voor ‘triple net leases’, die kunnen je veel geld kosten (Gregg).

Nog een uitdaging waar de NYC SBS bij kan helpen is het aanwerven van personeel (Gregg). De hoge huurprijzen kan je zien als het compromis dat je moet sluiten om toegang te krijgen tot de meest getalenteerde werkers die al in NY wonen. Dit is een voordeel dat Silicon Valley niet kent. Je hebt zowel technisch als creatief als management talent in NY (Howard).

NYC SBS zal op basis van gerichte beschrijvingen een aantal mogelijke werknemers verzamelen, die het bedrijf vervolgens kan interviewen. Ze kunnen ook mensen verzamelen die geen diploma hebben maar die uitermate geschikt blijken te zijn voor de job. Dit soort werknemers zou bij filtering door het bedrijf zelf wel eens over het hoofd gezien kunnen worden (Gregg). ‘Linkedin’ kan ook een krachtige manier van aanwerven zijn, of zelfs mond-tot-mondreclame als je een uitgebreid netwerk hebt (Rachel). Cornell University past ook een nieuw model toe door highschool-)studenten te volgen met een aanleg voor technologische topics (Adam). Daarnaast zouden de ‘community colleges’ een bron van uitstekende werknemers kunnen zijn. Momenteel krijgen ze niet voldoende aandacht, maar hun studenten zijn onder de hardst werkende in het land (Gregg). Een trend die we op de werkvloer zien, is het inhuren van freelancers in plaats van het aanwerven van voltijdse medewerkers. Dit kost veel minder geld aan een bedrijf aangezien freelancers geen recht hebben op gegarandeerde uren en bepaalde benefits. Freelancers zouden zelf moeten proberen dit recht te trekken (Gregg).

Om vrouwelijk personeel aan te trekken moet ‘tech’ een sexy imago hebben, dat de focus legt op mensen. Bedrijven in de gezondheidssector kunnen op deze manier makkelijker vrouwen aantrekken dan anderen (Adam). Het is ook moeilijker om vrouwen aan te trekken omdat ze veelgevraagd zijn in verscheidene sectoren (Howard) - dit geldt voor alle ‘minority engineers’ (Gregg).

17 oktober 2016