U bent hier

COVID-periode definitief achter de rug voor het Salone del Mobile (Milaan)

Het pandemische tijdperk ligt eindelijk achter de rug voor het Salone del Mobile van Milaan, dat een zeer succesvolle editie afsloot met 307.418 bezoekers in zes dagen, een stijging van 15% ten opzichte van de cijfers van 2022 en een geleidelijke toenadering tot het niveau van voor de crisis. Maar bovenal, zoals voorzitter Maria Porro graag benadrukte, was deze editie gekenmerkt door bezoekers en exposanten van hoge kwaliteit en wereldwijde herkomst (respectievelijk 65% en 34% kwam uit het buitenland), wat de internationale rol van het Milanese evenement bevestigt, nog steeds een referentiepunt voor de hele designwereld.

Het Salone verwelkomde meer dan 2.000 exposerende merken (34% buitenlands, uit 37 landen), waaronder 550 jonge ontwerpers uit 31 landen en 28 designscholen en universiteiten uit 18 landen. De meer dan 307.000 bezoekers kwamen uit 181 landen, met 65% buitenlandse kopers en handelaren. Bijzonder belangrijk was de terugkeer van China, na een afwezigheid van drie jaar als gevolg van het strenge anti-COVID beleid van de regering in Peking, en het werd bevestigd als het belangrijkste land in termen van bezoekersaantallen op de show na Italië, gevolgd door Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Maar we hoefden niet te wachten op de officiële cijfers om te kunnen zeggen dat deze editie een succes was. Je hoefde maar op een willekeurige dag van de week door de gangen van de beurs te lopen, naar de gezichten te kijken en naar de talen van over de hele wereld te luisteren om te beseffen dat dit evenement nog steeds een essentieel evenement is voor iedereen die in de meubelindustrie werkt, of dat nu fabrikanten, detailhandelaren, planners of interieurontwerpers zijn.

Vlaanderen was zoals gewoonlijk sterk vertegenwoordigd op het Salone, met meer dan 20 tevreden exposanten en een collectiviteit van Flanders DC op het SaloneSatellite.
De volgende editie zal van 16 t/m 21 april 2024 plaatsvinden.

4 juli 2023