U bent hier

ChipExpo - Moskou

In 2018 was het de zestiende keer dat ChipExpo georganiseerd werd en waren er 249 exposanten uit Rusland, Duitsland, VK, China, Canada, Letland, Wit-Rusland, Nederland en België. De beurs is interessant voor bedrijven met het volgende profiel en productgamma: semiconductor devices, active components, passive components, optoelectronics, radio and microwave components, sensors, controls, displays, power supplies, components of ACS TP, components of DSP, connectors, transformers and ferromagnetic components, electromechanical components, materials, tools for electronics, devices, test equipment, software and hardware development tools, manufacture of electronic components, supply of electronic components, development and manufacture of electronics, contract manufacturing of electronics, information and consulting services.

Het grootste deel van het tentoongestelde productgamma had als toepassingsgebied industriële elektronica, gevolgd door veiligheid, luchtvaart, communicatie en medische sector. De producten zelf bestonden vooral uit elektronische componenten, modules en software.

De bezoekers waren voor een groot deel ontwikkelaars, gevolgd door specialisten uit de logistieke, productie- en aankoopafdelingen.

Indien er gespecialiseerde partners of afnemers gezocht worden voor componenten en software dan kan een deelname aan ChipExpo interessant zijn. Wel moet er opgelet worden met de 'dual use' problematiek omdat Russische afnemers kunnen verbonden zijn met de defensie-industrie (het ministerie van defensie is één van de sponsors van de beurs). De beurs kent niet echt een evolutie naar meer of groter omdat de specialisatiegraad erg hoog is maar het is wel een kans om met een gespecialiseerd publiek kennis te maken en partners te vinden.

6 november 2018