U bent hier

CEVISAMA 2018 - Valencia

Het succes van de laatste edities van CEVISAMA, internationale beurs voor keramiek, badkameruitrusting, natuursteen en machines voor keramiek, plaatst deze beurs in Spanje op de kaart. Het groter aantal buitenlandse exposanten – 332 dit jaar tegenover 226 in 2017 – en de opkomst van de badkamersector hebben de organisatoren van CEVISAMA ertoe verplicht de expositieruimte van de 36ste editie van de beurs met twee paviljoenen uit te breiden van acht naar tien (+20%).

CEVISAMA, internationale beurs voor keramiek, badkamerinrichting, natuursteen en machines voor keramiek, vond plaats in Valencia van 5 tot 9 februari 2018. 838 exposanten namen eraan deel, 506 Spaanse en de overige, met merken afkomstig uit 44 landen, voornamelijk Europese en grotendeels Italiaanse firma’s. Het aantal Italiaanse deelnemers steeg met niet minder dan 50%.

Dat CEVISAMA de enige beurs is in Spanje waar badkameruitrusting aan haar trekken komt en de grootste bedrijven uit de sector niet aan het appel ontbreken, verklaart de aanhoudende groei van de laatste edities. De betere economische conjunctuur manifesteerde zich in een duidelijk waarneembaar optimisme onder de aanwezigen.

Innovatie was aan de orde. Opvallend dit jaar waren het grote aantal nieuwe collecties en producten waar vooral het gebruik van kleur en de getrouwe reproductie van marmer, graniet en grote geaderde en gevlamde stenen opvielen evenals stenen van zeer groot formaat en minimale dikte.  

Architecten, binnenhuisarchitecten en decorateurs, professionele bezoekers en buitenlandse importeurs, voornamelijk afkomstig uit de EU, vormden het gros van de bezoekers. Ook aankopers uit Rusland, Oost-Europa, het Noorden van Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika en grote aankoopgroepen uit de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland waren aanwezig. In totaal ontving CEVISAMA het recordcijfer van 90.000 bezoekers, 9% meer dan in 2017 (83.000 bezoekers) en 20% meer buitenlandse klanten uit 65 landen.

Gelijklopend met CEVISAMA vonden FIMMA - machines voor meubels en schrijnwerk – en MADERALIA – materialen en componenten voor meubels en schrijnwerk – plaats in hetzelfde beursgebouw van 6 tot 9 februari.

Het succes van de laatste edities plaatst deze beurs in Spanje op de kaart. Voor Vlaamse bedrijven actief op de projectmarkt in Spanje is een bezoek aan CEVISAMA ongetwijfeld een aanrader. 

16 februari 2018