U bent hier

Business Forum rond aardgas en hernieuwbare energie te Algiers

Op dinsdag 11 en woensdag 12 oktober 2022 vindt in Algiers het Business Forum rond aardgas en hernieuwbare energie plaats. Dit gaat door in het kader van de energiedialoog tussen Algerije en de EU en ter gelegenheid van de ontmoeting tussen de Algerijnse minister van Energie en Mijnen, Z.Exc. Mohamed ARKAB, en de Europese commissaris voor Energie, Z.Exc. Kadri SIMSON.

Dit Business Forum, waaraan de belangrijkste actoren op energiegebied zullen deelnemen (met name politieke besluitvormers, topmanagers van Algerijnse en Europese bedrijven, industriële en werkgeversorganisaties, Algerijnse en Europese financiële instellingen), heeft tot doel investeringen en industriële partnerschappen tussen Algerijnse en Europese bedrijven van aardgas en hernieuwbare energiebronnen, te bevorderen en te vergemakkelijken.

Het forum zal met name een gelegenheid zijn

  • voor Algerije om aan Europese bedrijven zijn potentieel en mogelijkheden voor investeringen en partnerschap met nationale bedrijven (openbaar en particulier) voor te stellen, evenals het nationale beleid op het gebied van aardgas en hernieuwbare energie.
  • om de deelnemende Europese bedrijven te laten kennismaken met het sectoraal beleid van Algerije en om potentiële lokale partners te ontmoeten via specifieke Business-to-Business-sessies.

Geïnteresseerde Europese bedrijven worden uitgenodigd om aan dit evenement deel te nemen. 

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om uw in te schrijven, vindt u op de website van het Forum

8 augustus 2022

Bijkomende informatie