U bent hier

Bologna Children’s Book Fair 2022

Van 21 tot 24 maart heeft de 59e editie van de Bologna Children’s Book Fair (BCBF) plaatsgevonden. Na twee jaren zonder het fysieke evenement, zijn de belangrijkste spelers van de kinderboekenwereld weer naar Bologna gevlogen voor één van de prominentste internationale beurzen van deze sector. De cijfers voor deze terugkeer naar Bologna zijn meer dan positief: meer dan 1.000 exposanten uit meer dan 90 landen en regio's. "Veel meer dan we hadden verwacht" zei Elena Pasoli, Exhibition Manager van 'BCBF'. "Alle continenten zijn vertegenwoordigd, de respons uit de industrie was en is verrassend."

Het rijke programma omvatte onder meer BolognaBookPlus, een initiatief met als doel de reikwijdte van 'BCBF' te verbreden en een breder professioneel publiek in de mondiale uitgeverswereld aan te spreken. Er werden diverse evenementen georganiseerd voor professionals uit de sector, zoals "How to Sell Rights", de cursus over de grondbeginselen van het auteursrecht en de verkoop van rechten; de conferentie over vertaalrechten met een matchmaking-sessie; de Jackets off design award; het Author Ambassador-programma en talrijke seminars over actuele onderwerpen.

Voor Vlaanderen is 'BCBF' zeker een onmisbaar evenement: ook dit jaar was de Vlaamse boekenwereld sterk vertegenwoordigd met een tiental exposanten – hun agenda’s stonden allemaal vol met afspraken, zowel met Italiaanse als internationale partners. En de kwaliteit van Vlaanderen als boekenregio werd bevestigd door de 'Premio Strega' toe te kennen aan de Antwerpenaar Peter Van den Ende voor het beste beeldenverhaal.

24 maart 2022