U bent hier

Beurs Piscina & Wellness - oktober 2017 - Barcelona

Spanje is het vierde land ter wereld - het tweede in Europa - wat het aantal zwembaden betreft met een totaal van 1,2 miljoen, de meeste (1 miljoen) voor privé gebruik. Volgens een studie van de Spaanse vereniging van zwembadprofessionelen ASOFAP zal de omzet van de sector dit jaar met 9% stijgen en aanhouden in 2018 wat erop wijst dat de crisis in de sector voorbij is.

De beurs Piscina & Wellness, toonaangevend in Spanje en nummer drie in Europa na de zwembadbeurzen van  Lyon (F) en Keulen (D),  was hier een trouwe weergave van. Aan deze editie, die plaatsvond in Fira Gran Via in Barcelona van 17 tot 20 oktober 2017, namen 368 exposanten  deel (18% meer dan bij de vorige editie in 2015).  Meer dan 13.300 professionelen, 9% meer dan in 2015, bezochten de beurs, de helft hiervan buitenlanders uit een honderdtal landen.

De beurs was opgedeeld in twee paviljoenen en drie sectoren: het residentiële zwembad (allerhande zwembaden, zwembadrobots, zwembadverwarming, wateronderhoud, afdekkingen, ….), het publieke zwembad ( waterparken, sportinstallaties, uitrusting, spelen, fonteinen, security equipment, software voor beheer van publieke zwembaden, …) en wellness ( sauna’s, spa’s, infrarood cabines, zwembaden voor hydrotherapie, allerlei apparatuur,…)

De belangrijkste spelers uit de sector zoals Fluidra, BSPool , Espa, Diasa Industrial, Hayward, Kripsol of Grupo QP, ontbraken niet op het appel. 58% van de exposanten op de beurs waren buitenlandse bedrijven uit China, Frankrijk, de Verenigde Staten en Nederland. Ook België was vertegenwoordigd met zeven Vlaamse exposanten. Piscina & Wellness trekt bovendien bezoekers aan uit de hele wereld, wat interessante contacten oplevert,  ook al heeft ze niet de internationale uitstraling van de beurzen in Lyon of Keulen, die beiden veel groter zijn. De belangrijke aanwezigheid van Chinese exposanten dit jaar werd door sommige exposanten kritisch beoordeeld omdat zij de prijzen drukken met producten die van mindere kwaliteit zijn. Ook de intrusie van onvoldoend opgeleid personeel voor onderhoud en installatie van zwembaden wekt bij sommigen bezorgdheid.

Voor wie in Spanje actief is of wil worden in het zwembadgebeuren is Piscina & Wellness ongetwijfeld een aanrader.

26 oktober 2017