U bent hier

Beurs Fruit Attraction - Madrid 2017

Georganiseerd door IFEMA en FEPEX voor de 9de keer dit jaar.

Het is een jaarlijkse beurs in Madrid die plaatsvindt in oktober. Dit jaar ontving de beurs niet minder dan 1500 bedrijven uit 34 verschillende landen wat een groei van 20% betekent vergeleken met 2016. Volgende editie: 24-26 oktober 2018

De beurs:

Door de ongelofelijke groei door de jaren heen is Fruit Attraction Madrid uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationale beurzen in de groenten- en fruitsector.

Met een totaal van 70.000 professionele bezoekers van 110 nationaliteiten is het voor bedrijven zeker de moeite om aanwezig te zijn met hun producten. Ook is het de perfecte omgeving voor agenten om contacten te leggen.

Wat dit jaar ook opvallend was, was de toename van de buitenlandse bezoekers met maar liefst 97%. 20.000 buitenlanders, vooral vanuit Europa, waren dit jaar aanwezig. Dit toont nog maar eens dat Spanje een belangrijke speler is op de Europese markt.

Er is een grote variatie van bedrijven aanwezig op de beurs maar de grootste tentoonstellingsruimte was dit jaar, net zoals de vorige edities, weggelegd voor de producenten, met 1089 exposanten. De hulpindustrie werd vertegenwoordigd door 376 bedrijven. Naast deze meer klassieke sectoren was het de eerste editie met bedrijven die focussen op de zogenaamde “smart agro”. Deze bedrijven focussen op het gebruik van technologie om de productiviteit te vergroten en voor de creatie van nieuwe “agro-food” producten en diensten.

België:

23 Belgische bedrijven waren aanwezig op de beurs. Voor hen is Madrid de belangrijkste beurs in Europa, voor Parijs, voornamelijk omdat deze jaarlijks sterk blijft groeien. Dit is vooral te danken aan de organisatie van de beurs die jaar na jaar voor groei zorgt.

13 november 2017