U bent hier

Beer event - Helsinki, april 2020

Hallo brouwers! 

Wilt u uw export uitbreiden naar de Finse markt en mogelijk ook naar de Scandinavische en Baltische Staten?

Net als de voorbije jaren organiseert het kantoor van Flanders Investment & Trade in Finland op 2 april 2020 een professioneel bierevent op de Belgische ambassade in Helsinki, in combinatie met een gedeelde Belgische brouwerijstand op het Helsinki Beer Festival (3-4 april 2020). Dit tweedelige event wordt georganiseerd in samenwerking met AWEX.

Op dag 1 is er het bierevent op de ambassade:

  • Dit event wordt sinds 2016 georganiseerd door Flanders Investment & Trade Helsinki en is behoorlijk omvangrijk geworden. Het wordt bijgewoond door professionals: bierimporteurs, uitbaters van pubs en cafés, journalisten van horecatijdschriften en andere, retail/horeca-importeurs, bierbloggers en andere influencers. 

    Het event biedt brouwers de gelegenheid om veel interessante contacten tegelijkertijd te ontmoeten, met importeurs te praten en bieren te laten proeven. Het Embassy Beer-event, inclusief de tafels om de bieren te presenteren, is gratis.

De volgende twee dagen mogen de deelnemende brouwerijen gratis exposeren op het Helsinki Beer Festival (www.helsinkibeerfestival.fi)! 

  • Het Helsinki Beer Festival is een jaarlijks evenement dat dit jaar voor de 22ste keer georganiseerd wordt. Het festival is gericht op Finse en buitenlandse ambachtelijke bieren en omvat in totaal 1.000 verschillende bieren, ciders en whisky's. De brouwers kunnen ook deelnemen aan bierwedstrijden, waarbij de Belgische bieren - niet verrassend - de overwinning behaalden! Dit vergroot natuurlijk de zichtbaarheid en de interesse van mogelijke prospecten. De festivaldirecteur, Markku Korhonen, is een fervent fan van Belgisch bieren en heeft al Belgische brouwerijen gesteund die op het festival exposeren.

De Belgische brouwers die aanwezig zullen zijn via Flanders Investment & Trade krijgen gratis een gedeelde stand op het festival, evenals twee gratis hotelnachten. De verkoop op het festival gaat naar Helsinki Beer Festival. Het festival betaalt ook voor de import van de bieren.

De deelnemende brouwerijen betalen hun eigen vluchten, evenals een ovenachting in het hotel.

Let wel:

  • De deelnemers moeten bereid zijn om zowel aan het ambassade-event als aan het Helsinki Beer Festival deel te nemen. 
  • Uw interesse laten blijken is nog geen garantie dat u zal mogen deelnemen. Het is de festivaldirecteur, de heer Markku Korhonen die selecteert welke brouwerijen mogen deelnemen. 
  • Een belangrijk criterium is dat de brouwerij nog geen importeur heeft in Finland.

Neem contact op met Flanders Investment and Trade Helsinki (helsinki@flanderstrade.com) als u geïnteresseerd bent om deel te nemen of meer informatie wilt!
 

20 december 2019