U bent hier

Autonomic Sud-beurs in Toulouse

De Autonomic beurzen staan in het teken van het behoud van de zelfstandigheid van gehandicapten en senioren en vinden meermaals per jaar plaats in de grootste steden van Frankrijk.

De Autonomic beurzen zijn open voor groot publiek (45%) en professionnals (55%). Ze zijn met name interessant voor bedrijven die actief zijn in de gezondheidssector en met name voor bedrijven die producten en diensten aanbieden voor de gehandicaptenzorg en in bredere zin de silver economy.

De autonomic beurzen vinden meermaals per jaar plaats in de grootste steden van Frankrijk, zoals Parijs, Lyon, Bordeaux, Lille en Toulouse. De verschillende edities zijn vergelijkbaar qua grootte en invulling, maar ook complementair aan elkaar omdat ze voornamelijk regionale bezoekers trekken. 

De Autonomic SUD-beurs gaat om de twee jaar door in Toulouse. Deze editie telde meer dan 150 exposanten, waaronder 2 Franse filialen van Vlaamse bedrijven en trok ongeveer 10.000 bezoekers. Producten en diensten die worden aangeboden staan in het teken om de mobiliteit van de (lichamelijk) gehandicapte patiënt te verbetren.

De exposanten zijn:

  • Verenigingen en organisaties die zich inzetten voor gehandicapten;
  • Fabrikanten van rolstoelen in alle soorten en maten;
  • Fabrikanten van protheses en orthopedische materialen;
  • Fabrikanten van vervoersmiddelen voor aangepast vervoer (bussen, taxi’s);
  • Grote ketens voor materiaal voor thuiszorg, zoals Cap Vital Santé & La Vitrine Médicale;
  • Rusthuizen, zoals enkele instellingen uit de Korean groep

Het aantal senioren in Frankrijk wordt geschat op ongeveer 17 miljoen, maar dit cijfer groeit naar verwachting naar 20 miljoen in 2030: nagenoeg één derde van de bevolking. Silver Economie die inspeelt op de veroudering van de bevolking en de vraag naar nieuwe producten wordt in 2017 geschat op 95 miljard euro. In 2015 waren er bijna 600.000 instelllingsplaatsen beschikbaar voor zorgafhankelijke ouderen in bijna 8000 EHPAD (Etablissement Hospitalier pour Personnes Agées Dépendantes).

Voor gehandicapten zijn er bijna 500.000 plaatsen beschikbaar voor zowel volwassenen als kinderen. Daarbij zijn er ongeveer 1 miljoen gehandicapten die AAH ontvangen, een uitkering voor personen die voor minimaal 80% arbeidsongeschikt zijn. Er zijn ongeveer 8,3 miljoen mensen die een naaste (senior of persoon met handicap) verzorgen, zodat deze zelfstandig kan blijven wonen. 

Exposantenlijst Autonomic SUD 2017:
www.autonomic-expo.com/autonomic_sud/toulouse/fr/318-liste_des_exposants.html 

Overige Autonomic beurzen in 2017:

28-29 september in Rennes
30 november- 1 december in Rijsel

10 april 2017