U bent hier

Africa Attractiveness Report 2017

Elk jaar publiceert het gerenommeerde EY een 'Africa Attractiveness Report'. ​De jongste versie daarvan werd bij de opening van het WEF-AFRICA in Durban gelanceerd.

Dit gedetailleerde rapport beschrijft de toestand inzake Foreign Direct Investment (FDI) in Afrika, alsook toekomstscenario's en de voornaamste sectoren waarin geïnvesteerd wordt. De 'hub'-economieën Zuid-Afrika, Egypte, Kenia, Marokko en Nigeria ontvingen samen 58% van alle FDI-projecten in Afrika. Daar waar Zuid-Afrika voor het continent nog altijd de grootste aantrekkingskracht op investeerders uitoefent (+ 6,7% van het aantal projecten t.o.v. 2015), zijn er toch wel een aantal opvallende tendenzen merkbaar in francofone alsook Oost-Afrikaanse markten zoals Ivoorkust, Tunesië of Senegal, en Tanzania, Rwanda of Oeganda.

Ook heel opvallend is dat China en Japan een almaar grotere rol opeisen en meer projecten realiseren ten nadele van voornamelijk enkele Europese landen. De VS blijft nog altijd de grootste investeerder op het Afrikaanse continent.

Het "Africa Attractiveness" rapport is een absolute aanrader voor elke Vlaamse ondernemer die het potentieel van de groeiende Afrikaanse markt in het vizier heeft.

4 mei 2017