U bent hier

Aankondiging openbare aanbesteding intercity treintraject in Brazilië

Het gaat over een nieuwe treinverbinding van 100 km tussen de steden Sao Paulo en Campinas. De publicatie van de publieke marktconsultatie is voorzien voor juli-augustus; de publicatie van de openbare aanbesteding zelf staat gepland voor december 2021. De verwachte CAPEX voor het project bedraagt US$ 1,6 miljard, gespreid over een periode van 7 jaar.

Buiten de infrastructuur en het rollend materiaal is er ook nood aan apparatuur voor de signalisatie. Verder is er interesse om de nodige knowhow aan boord te brengen om het project te leiden en later te beheren.

Dit is het eerste project in deze sector aangezien de treininfrastructuur, op enkele uitzonderingen na, onbestaande is in de regio. De EU-delegatie in Brazilië ondersteunt dit initiatief rond stedelijke mobiliteit dat door de Inter-American Development Bank (IDB) in samenwerking met de staat Sao Paulo is opgezet.

Het team van de IDB legt momenteel de laatste hand aan alle haalbaarheidsstudies; die info zal binnenkort beschikbaar zijn voor openbare raadpleging. Dat is nodig vooraleer het biedingsproces over een paar maanden van start kan gaan.

26 juli 2021