U bent hier

3 Vlaamse exporteurs strijden in allereerste Flanders International Business Awards

Dewulf, Globachem en IndigoCare nemen het tegen elkaar op in de categorie Exporter of the Year tijdens de Flanders International Business Awards. Dat is de gloednieuwe wedstrijd van Flanders Investment & Trade (FIT). De vakjury selecteerde de 3 genomineerden uit 24 wedstrijdinzendingen.  

Krijg alle details over de wedstrijd en ontdek alle genomineerden. 

Maak kennis met de genomineerden voor Exporter of the Year

Dewulf  

Al bijna 80 jaar ontwikkelt en bouwt Dewulf landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Dit West-Vlaamse familiebedrijf (3e generatie) brengt via een fijnmazig dealernetwerk zijn machines aan de man in 37 landen wereldwijd.  

Op basis van specifieke behoeftes van landbouwers werkt het R&D-team van Dewulf continu aan technische verbeteringen. De in huis ontwikkelde machineconfigurator en bedieningssoftware verhogen het gebruiksgemak.  
 

Globachem   

Dit Truiense familiebedrijf (1e generatie) helpt land- en tuinbouwers hun gewassen gezond te houden. Door bestaande en innovatieve gewasbeschermingsmiddelen te ontwikkelen, registreren en internationaal te vermarkten, draagt Globachem bij aan voldoende, veilig en duurzaam geteeld voedsel voor de stijgende wereldbevolking.   

Vandaag zijn de Limburgers in 39 landen actief, via een netwerk van distributeurs en een eigen vestiging in Brazilië. Globachem heeft zo’n 2.000 registraties in portefeuille. De helft van het team is actief in innovatie.  
 

IndigoCare  

IndigoCare ontstond in 2009 als health tech spin-off van de Belgische telecomgroep ESSEC. Het bedrijf uit Tessenderlo ontwikkelt en produceert het slimme oproepsysteem iCall voor ziekenhuizen en woonzorgcentra.  

Van bij de start koos IndigoCare bewust voor een internationale focus. Vandaag zijn ruim 100.000 bedden in 56 landen uitgerust met iCall.  

Genomineerden ‘Exporter of the Year 2023’: IndigoCare, Managing Partner Peter Jans en Export manager Jan Beckers, Globachem, CO-CEO’s Koen Quaghebeur en Els Paesmans en Dewulf, Group Sales & Marketing Manager Peter Muyssen en Marketeer Florin Decoster.

3 keer 3 genomineerden, 1 awardshow  

Naast de categorie Exporter of the Year bekroont FIT tijdens de Flanders International Business Awards nog winnaars in de categorieën Startup of the Year en Foreign Investor of the Year.  

Op 20 september volgt de wervelende prijsuitreiking in de Skyhall van Brussels Airport. Daar zullen Vlaams minister-president Jan Jambon en Joy Donné, CEO van FIT, de winnaars bekendmaken. 

Krijg alle details over de wedstrijd en ontdek alle genomineerden. 

4 juli 2023