U bent hier

Marktstudie ‘Alcoholvrije dranken in Japan’

Over de hele wereld zijn alcoholvrije dranken aan een opmars bezig. Consumenten zijn zich meer bewust van hun consumptie van alcoholische dranken, of het nu gaat om alcohol volledig uit hun dagelijks leven bannen, dranken kiezen met een lager alcoholpercentage, of alcoholvrije dranken drinken tussen de alcoholische dranken door. Deze trend is zichtbaar op wereldwijde schaal, en ook te zien in de Japanse markt.

De Japanse markt is echter ver weg van Vlaanderen en heeft de reputatie van niet de gemakkelijkste markt te zijn. Om deze reden lichten wij in deze marktstudie graag toe hoe de Japanse markt voor alcoholvrije dranken aan het evolueren is, welke spelers aanwezig zijn op de markt, en wat de consumenten verwachten. Verder geeft de studie een overzicht van praktische informatie zoals de invoerreglementeringen en standaarden die gelden, de importtarieven, relevante beurzen en organizaties in Japan om concrete stappen te zetten tot toetreding van de markt.

15 november 2023

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Tokyo

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in