U bent hier

Marktstudie ‘Recyclage in Chili’

In de praktijk probeert Chili dit te bewerkstelligen door het doorvoeren van een ‘Extended Producer Responsibility’ wet, waarbij producenten en importeurs verantwoordelijk zijn voor het afval dat ze de Chileense samenleving binnenbrengen. Deze EPR-wet trad in 2016 in actie, maar de quota met betrekking tot het volume waar producenten en importeurs de verantwoordelijkheid voor moeten dragen laat echter nog op zich wachten. Het creëren van een eenduidige, goed werkende structuur is dan ook een proces van lange adem.

Omdat men ergens moet beginnen, heeft Chili vijf prioriteiten vastgelegd: smeeroliën, elektrische apparaten, batterijen, verpakkingen en banden. De focus ligt dus op de producenten en importeurs van deze materialen, die hun verantwoordelijkheid moeten opnemen. In die zin wordt het sluiten van akkoorden, ‘Acuerdos de Producción Limpia’ (APL’s), tussen de producenten en de overheid gestimuleerd.

Deze studie heeft tot doel een duidelijk overzicht te geven van waar de EPR-wet op dit moment staat en hoe afvalophaling en recyclage momenteel gedaan wordt. Daarnaast is er ook een overzicht van de huidige toestand van de prioriteitsmaterialen terug te vinden, om zo Vlaamse bedrijven een stand van zaken van de Chileense recyclagesector mee te geven.

3 december 2018

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Santiago

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in