U bent hier

Marktstudie ‘An Overview of the Scottish market since leaving the EU’

De afgelopen jaren heeft Schotland een gestage economische groei doorgemaakt, waarbij de economie in 2019 met ongeveer 1,3% is gegroeid. Sindsdien heeft het land, net als veel andere economieën over de hele wereld met aanzienlijke uitdagingen te maken gehad als gevolg van de COVID-19-pandemie, die sectoren als toerisme, horeca en detailhandel trof en daarna een domino-effect had op de toeleveringsketens en de arbeidsmarkten.

Over het geheel genomen is de Schotse economie divers en dynamisch, met een mix van traditionele en nieuwe industrieën die groei en innovatie stimuleren. Deze focus op innovatie, samenwerking en ondernemerschap, in combinatie met zeer flexibele overheidssteun zal ervoor zorgen dat de Schotse economie ondanks de uitdagingen die in het verschiet liggen, sneller zal herstellen dan de rest van Groot-Brittannië.

28 september 2023

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in