U bent hier

Marktstudie ‘Opportuniteiten in de automobielindustrie in Marokko ’

Marokko's automobielindustrie is dankzij het 'Plan d'Accélération Industrielle' (2014-2020) uitgegroeid tot een wereldspeler. Dankzij de assemblagefabrieken van de Franse groepen PSA in Kenitra en Renault in Casablanca en Tanger, ontstonden verschillende ecosystemen. We denken maar aan die van de autobatterijen, auto-interieur of motoren. Marokko heeft vorig jaar Zuid-Afrika ingehaald als grootste autoassembleur op het Afrikaanse continent. De sector is ook de eerste exportsector in Marokko maar wat nog belangrijker is, is de lokale integratiegraad van componenten die momenteel meer dan 60% bedraagt.

AMICA, de Marokkaanse automobielassociatie, organiseert jaarlijks in september een internationale beurs in Tanger, de 'Salon internationale de la sous-traitance automobile' waar nuttige contacten kunnen gelegd worden. Naar aanleiding van de huidige toestand in COVID-19-tijden blijft het onzeker of de beurs dit jaar zal doorgaan.

15 juli 2020

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Casablanca

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in