U bent hier

Marktstudie ‘Lucht- en ruimtevaartindustrie in Duitsland’

Europa is wereldwijd marktleider in de lucht- en ruimtevaartindustrie en Duitsland speelt hierbij een centrale rol zowel voor civiele als militaire vliegtuigen. 

Vooral de Duitse civiele luchtvaartindustrie neemt een belangrijke plaats in met ca. 75.000 werknemers. Globaal stijgende bestel- en uitleveringscijfers zorgden in 2017 voor een omzet van maar liefst 29,2 mld. euro (een stijging van 8% t.o.v. 2016).

De militaire sector realiseerde 7,8 mld. euro omzet wat een groei van 4% betekent t.o.v. het vorige jaar. Aantal werknemers is lichtjes gestegen naar 24.000.

In de ruimtevaartsector noteert men zowel bij de omzet (3 mld. euro) als het aantal werknemers (9.000) een stijging van 3%.

Uitgaven voor Research & Development liggen nog steeds op hoog niveau met een volume van 4 mld. euro, wat ongeveer 10% van de totale sectoromzet betekent.

7 februari 2019

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in