U bent hier

Marktstudie ‘Leidraad bij het oprichten van een Amerikaanse onderneming’

Deze gids is een ideaal vertrekpunt voor wie overweegt in de VS een onderneming op te richten. De studie biedt u een overzicht van de zaken waar u rekening mee moet houden bij het oprichten van een onderneming in de Verenigde Staten. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder:

  • de verschillende ondernemingsvormen,
  • productaansprakelijkheid,
  • visa,
  • taxatie,
  • real estate.

De globale rangschikking van zakendoen brengt de USA op de 6de plaats in 2019. Deze rangschikking houdt rekening met 10 onderdelen: opstarten van een zaak, bouwvergunningen, elektriciteit, registratie van eigendom, kredietaanvragen, bescherming van minderheidsaandeelhouders, betaling van belastingen, handel over de grenzen heen, afdwingen van contractuele verplichtingen en insolvabiliteitsproblemen. 

De Verenigde Staten tellen slechts 4,25% van de wereldbevolking, maar telt 10 keer meer advocaten dan elders in de wereld. De verschillen op het vlak van contractonderhandelingen zijn dan ook enorm. Doorgaans zijn Amerikaanse contracten gedetailleerder en omvangrijker dan Belgische, en wordt er langer onderhandeld. 

Dit betekent dan ook dat advocatenbureaus onontbeerlijk zijn bij het zakendoen in de VS. Waar in ons land advocaten slechts op het einde van het proces aan bod komen, worden Amerikaanse advocaten van bij het begin betrokken bij de onderhandelingen. 

8 juni 2021

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in New York

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in