U bent hier

Marktstudie ‘Innovative landscape of Saint Petersburg’

Rusland hinkt duidelijk achterop in vergelijking met innovatieve reuzen als Duitsland, de VS, China of Zuid-Korea. Redenen hiervoor zijn o.m. de minder goede economische prestaties, bureaucratische hindernissen en de niet-optimale omslag van onderzoek en ontwikkeling naar concrete producten. Rusland staat evenwel open voor nieuwe en innovatieve technologieën en er wordt hard gewerkt om het aanwezige potentieel beter te ontwikkelen.

Sint-Petersburg speelt hierin een belangrijke rol. Van oudsher is het een belangrijk industrieel centrum en vandaag staat de stad sterk in sectoren als ICT, biotechnologie, automotive en transport en logistiek. Sint-Petersburg kan bogen op de aanwezigheid van internationaal gerenomeerde universiteiten en kennisinstellingen en ook het clusterlandschap is er goed ontwikkeld. Tal van incubatoren en acceleratoren helpen innovatieve start-ups klaarstomen om met hun producten en diensten de markt te veroveren. Een aantal topbedrijven ontwikkelden bovendien eigen R&D-centra en initiatieven om jong talent te koesteren.

In deze studie vindt u informatie over de ontwikkelingen ter plaatse en een voorstelling van de voornaamste actoren

21 december 2020

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in