U bent hier

Marktstudie ‘Food and beverage industry in Ireland ’

De voeding- en drankenindustrie in Ierland bloeit. Naast een gevestigde lokale productiesector is er een sterke toename van de vraag naar geïmporteerde kwaliteitsgoederen, met veel kansen voor Vlaamse leveranciers van voeding en dranken. Ook voor bedrijven die secundaire producten kunnen leveren aan Ierse voedingsproducenten zijn er belangrijke opportuniteiten.

De gemeenschappelijke EU handels- en douaneregels waar Ierland en België van genieten, samen met de nieuwe belemmeringen en vertragingen op producten die uit het VK de Ierse markt binnenkomen, zorgen ervoor dat Ierse importeurs en aankopers zijn beginnen diversifiëren naar nieuwe toeleveranciers uit de EU. Deze verschuiving biedt een ideale opportuniteit voor Vlaamse exporteurs. Ook de sterk toegenomen frequentie in rechtstreekse scheepvaartroutes tussen de Vlaamse en Ierse havens in de afgelopen jaren, duidt op een toename van het samenwerkingspotentieel tussen Ierland en Vlaanderen.

De paper schiet uit de startblokken met snapshots van de Ierse economie en het consumentenvertrouwen. U vindt verder korte analyses van de verschillende subsectoren binnen de voedings- en drankenindustrie waarbij telkens de kansen voor Vlaamse leveranciers vermeld worden of gewezen wordt op factoren waardoor er juist veel minder vraag is naar buitenlandse input. De belangrijkste evoluties in de verschillende verkoopkanalen passeren eveneens de revue en we gaan kort in op de belangrijkste trends van het moment. Afsluitend bieden we u ook nog een handig overzicht van interessante vakliteratuur en de belangrijkste lokale events voor de sector. 

21 december 2021

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in