U bent hier

Marktstudie ‘Energy Transition in Austria’

Oostenrijk realiseerde in 2022 een indrukkende mijlpaal in zijn energietransitietraject met maar liefst 80% van de in het land geproduceerde energie afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Hierbij nestelt het land zich in de EU-top 5 van landen met het grootste aandeel van hernieuwbare energie. 

De recente vooruitgang, in combinatie met gunstige omstandigheden, bezorgt Oostenrijk een mooie uitgangspositie in zijn streven naar een koolstofarm energiesysteem. De bruisende onderzoeksgemeenschap en de universiteiten hebben door het stimuleren van innovatie een belangrijke bijdrage geleverd aan het bevorderen van de hernieuwbare energietechnologie. 

In de studie vindt u updates over relevante organisaties, onderzoeksinstituten en tal van initiatieven en projecten die Oostenrijks energietransitie aanjagen. U krijgt ook een overzicht van de transitieprocessen in de verschillende deelstaten en we zetten tot slot de belangrijkste conferenties en beurzen voor u op een rij. 

29 juni 2023

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Wenen

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in