U bent hier

Marktstudie ‘De professionele dronesector in Frankrijk’

De vraag naar civiele luchtdrones voor professioneel gebruik is volop in ontwikkeling. Het risico om naast een grote potentiële markt te grijpen mobiliseert de publieke en private actoren in Frankrijk. Het land was trouwens een Europese pionier voor de luchtdronemarkt waarvoor reeds in 2012 een reglementair kader werd opgesteld. 

De productie van droneplatforms is inmiddels in handen van enkele niet-Europese wereldspelers. De opportuniteiten voor onze Vlaamse bedrijven liggen eerder in het ontwikkelen van software en toebehoren voor drones en vooral in de behandeling en verwerking van data. 

In deze studie geven we marktcijfers en -vooruitzichten, belichten we enkele belangrijke Franse spelers en overlopen we de belangrijkste sectoren en toepassingsgebieden van civiele drones met een groot groeipotentieel. We belichten tevens beknopt de recent opgestelde Europese wetgeving.

21 november 2019

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in