U bent hier

Marktstudie ‘De markt voor chocolade en snoepgoed in Colombia’

In Colombia wordt chocolade door een steeds breder publiek geconsumeerd; zelfs tijdens de coronacrisis trok de consumptie ervan aan. Om u een beter beeld te geven van de kenmerken en structuur van de chocolade- en snoepgoedmarkt in Colombia maakte het FIT-kantoor in Bogota een sectorrapport daarover.

Colombia is de tweede grootste producent van cacao in de wereld; zijn cacao staat bovendien bekend om zijn hoge kwaliteit. Het land exporteert niet alleen cacao maar heeft zelf ook een lokale productie van chocolade. Bovendien wordt er heel wat ingevoerd.

In de marktstudie leest u meer over het belang en de kenmerken van de lokale cacao- en chocoladesector en de grootste actoren. Voorts vindt u er info over de import van chocolade en snoepgoed in Colombia (de belangrijkste exportlanden en Colombiaanse invoerders). Tot slot gaat het rapport in op een aantal wettelijke aspecten in verband met de import zoals BTW, registratie en etikettering.

U kan de studie hieronder downloaden. Voor additionele informatie kan u contact opnemen met ons kantoor in Bogota: bogota@awex-wallonia.com.

19 augustus 2021

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in