U bent hier

Marktstudie ‘De handelsagent in Duitsland: uw partner voor export ’

Duitsland telt 60.000 handelsagenten die voor ongeveer 30% van de Duitse handel bemiddelen en gemiddeld 175 miljard euro omzet per jaar realiseren.

Hoe vindt u nu de juiste handelsagent in Duitsland? Wat doet een handelsagent precies? Welke zijn de verplichtingen, rechten en controlebevoegdheden van een handelsagent?

Een handelsagent aanstellen betekent een deel van uw bevoegdheid afstaan aan een externe Duitse onderneming. Het is een vorm van outsourcing.

Dit rapport belicht de kerncompetenties van de handelsagent of ‘Handelsvertreter’ zoals hij in Duitsland genoemd wordt. Zijn activiteit is onopvallend en dikwijls onbekend, aangezien hij tussen producent en handelaar optreedt, tussen handelaars onderling of tussen handelaars in het binnen- en het buitenland. 

De meerwaarde van dit document ligt in het feit dat het de recentste juridische beschouwingen vermeldt, zonder een formalistische juridische toon aan te slaan. Er wordt steeds rekening gehouden met het doelpubliek, namelijk de Vlaamse kmo met weinig of geen ervaring in de aanwerving van een handelsagent in Duitsland.

22 oktober 2021

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in