U bent hier

Marktstudie ‘De bouwsector en verdeling van bouwmaterialen in Frankrijk’

De verdeling van bouwmaterialen is inherent gelinkt aan de activiteit op de bouwmarkt zelf. Sinds de zware crisis in 2008 ging het enkel bergopwaarts en wij kunnen de laatste twee jaar spreken van een stabiele situatie.

Net zoals de meeste sectoren leed en lijdt ook de bouwsector onder de gevolgen van de sanitaire crisis die ook in het vierde trimester opnieuw tot een lockdown leidde in Frankrijk. De openbare prijsaanvragen kenden een sterke terugval in 2020,

En toch zorgde deze crisis ook voor positieve veranderingen, zeker bij de verdelers van bouwmaterialen. Verantwoordelijken van grote verkoopgroepen halen aan dat deze totaal ongekende situatie uiterst snelle aanpassingen in de manier van werken/zakendoen heeft gevraagd, met een uitgesproken evolutie in de manier van verkopen en de werking van de ondersteunende diensten. Zij omschrijven de coronacrisis als een ongelooflijke game changer.

De toekomst is onvoorspelbaar, maar de acteurs en dan meer specifiek de verdelers van bouwmaterialen tonen zich positief, gezien ook  hun omzet van de laatste maanden.

In het eerste deel van deze studie wordt een kort overzicht gegeven van de bouwmarkt in het algemeen. Het tweede deel van de studie belicht de grote verdeelnetwerken en de manier waarop de bouwmaterialen op de markt worden gebrach,  gestoffeerd met marktelementen aangaande de belangrijkste sectoren. Wij sluiten af met de meest toonaangevende beroepsfederaties, beurzen en partners die voor u van belang kunnen zijn bij de aanpak van uw exportactiviteiten naar Frankrijk.

4 december 2020

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Lyon

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in