U bent hier

Marktstudie ‘De biermarkt in Mexico’

Mexico is één van de belangrijkste bierconsumerende naties ter wereld. Dit betekent echter niet dat het een gemakkelijke markt is om bier naar uit te voeren. De biermarkt wordt er immers gedomineerd door 2 zeer sterke lokale brouwerijen die in handen zijn van AB Inbev en Heineken. Toch is het als exporteur mogelijk mooie verkoopcijfers te realiseren, mits een goede Mexicaanse partner wordt gevonden. De invoerstatistieken van de afgelopen jaren geven dit aan. België is immers, na de VS, de tweede belangrijkste exporteur van bier naar Mexico.

Deze studie beschrijft onder meer de marktomvang en de markttoegang voor buitenlands bier. Verder wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste distributiekanalen voor bier én de belangrijkste bierevents in Mexico. Tot slot zijn ook de belangrijke federaties opgelijst en vindt u een een overzicht van de belangrijkste regelgevingen.

29 augustus 2019

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in